دانستنیهای کانادا

مهاجرت کانادا

کانادا را بشناسیم

کانادا با وسعتی بیش از وسعت ایالات متحده امریکا و سی میلیون جمعیت دومین کشور پهناورجهان است. با این حال نزدیک به دو سوم مردم کانادا در منطقه ای به عرض صد و شصت کیلومتر در طول مرز جنوبی با آمریکا زندگی می کنند کانادا از جنوب به امریکا، از غرب به اقیانوس آرام، از شمال غربی به آلاسکا، از شمال به خلیج بافین و اقیانوس منجمد شمالی و بالاٌخره از شرق به اقیانوس کبیر محدود شده است.

آب و هوای کانادا

تنوع آب وهوای کانادا به مردم این کشور آموخته تا همواره شرایط اقلیمی را برای انجام دادن کلیه امور خود مد نظر داشته باشند. چرا که آب و هوای این کشور در عین حال که مطبوع و خوشایند است امکان تغییرات سخت و ناخوشایند ناگهانی را نیزدارد. وضعیت آب وهوای کانادا تقریباً غیر قابل پیش بینی است، به طوری که ممکن است در پی زمستان های گرم و تابستان های سرد وجود داشته باشد و این تنوع آب و هوایی به علت وسعت بسیار زیاد کانادا است که تا نیمی از قاره امریکا گسترش یافته است.
آب و هوای کانادا ترکیبی است از سرما و یخبندان سیبری، گرما و رطوبت کارائیب و هوای معتدل و مرطوب مدیترانه. جالب این که شرایط آب و هوایی در این سرزمین از ایالتی به ایالت دیگر به طور قابل ملاحظه ای متغیر و متفاوت است. زمانی که بعضی از مناطق دارای آب و هوای گرم و بارندگی است در منطقه ای دیگر خشکسالی، سرما، طوفان یا تگرگ وجود دارد.
 

تاریخ کانادا

طبق باورهای بومی و قدیمی انسانها از اول الزمان در کانادا اقامت داشته اند. تحقیقات باستان شناسان وجود انسان را 26500 سال قبل در شمال یوکان و 9500 سال قبل در جنوب اونتاریو به اثبات رسانده. اولین اروپائیانی که به کانادا قدم گذاشتند وایکینگ ها در هزاره ی  اول بعد از میلاد مسیح بودند. بعدها افرادی چون جان کابوت انگلیسی در سال 1497 و ژاک کارتیه فرانسوی در 1534 از طریق سواحل اقیانوس اطلس به این سرزمین گام نهادند. کاوشگر فرانسوی ساموئل دو چاپلین در سال 1603 وارد کانادا شد و اولین مجمع اروپائیان مقیم دائم را در بندر پادشاهی(1605) و شهر کبک(1608) بنا نهاد.
در سال 1535 دو جوان بومی از لغت هرن-ایروکسی "کاناتا" که به معنی روستا می باشد استفاده کردند تا راه "استاندالن" (قسمتی از شهر کبک امروزی) را به ژاک کارتیه نشان دهند. کارتیه از "کانادا" نه تنها برای نامیدن "استاندالن" بلکه برای تمامی مناطق تحت فرمان "استاندالن" استفاده کرد. اولین نقشه جهان برای نشان دادن اکتشافات ژاک کارتیه در دومین سفرش از کلمه "کانادا" برای مناطق شمالی خلیج و رودخانه "سن لوران" استفاده کرده. در سال 1550 قسمتهای جنوبی رودخانه نیز به این نام خوانده شد. اولین استفاده از "کانادا" بعنوان اسم رسمی در سال 1791 بود، وقتیکه قوانین کانادا کبک را به دو قلمروی کانادای بالایی که فرانسوی زبان و کانادای پایینی که انگلیسی زبان بود تقسیم کرد. در سال 1841 این دو قلمرو متحد شده و کشور کانادا را تشکیل دادند.
کانادا مخالف اصلی جنگ بین پادشاهی بریتانیا و ایالات متحده در سال 1812 بود و از اتحاد بین بریتانیائیان آمریکای شمالی دفاع می کرد. در سال 1815 مهاجرت گسترده از بریتانیا و ایرلند به سوی کانادا آغاز شد.
در پی چند کنفرانس بنیادی، قوانین بریتانیائی ی  آمریکای شمالی، اتحادیه ای را که "قلمروئی تحت نام کانادا" و مشتمل بر چهار استان: اونتاریو، کبک، نوااسکوشیا و نیوبرانزویک بود به رسمیت شناخت که در سال 1870 مانیتوبا نیز به آن پیوست. بعدها بریتیش کلمبیا و جزیره ونکوور (که در سال 1866 متحد شده بودند) و همچنین مستاءمره ی جزیره ی شاهزاده ادوارد در سالهای 1871 و 1873 به اتحادیه پیوستند.سپس البرتا و ساسکاچووان در سال 1095 به عنوان استانهای بعدی و در سال 1949 نیوفاندلند به عنوان دهمین استان به این اتحادیه که کانادا بود پیوستند. هر ساله در اولین روز جولای کاناداییها سالروز تشکیل این اتحادیه را بعنوان روز ملی کانادا جشن می گیرند.
 
کانادا در سال 1914 با فراخوان بریتانیا وارد جنگ جهانی اول شد و نیروهای داوطلب خود را بعنوان وابسطه ملی بریتانیا عازم جبهه های غربی کرد. در سال 1919 کانادا بطور مستقل از بریتانیا به اتحادیه ملتها پیوست و سپس در سال 1931 بر اساس قانون "وستمینستر" آزادی خود را اعلام کرد. در 17 آوریل 1982 کانادا بطور قانونی ملییت و استقلال خود از بریتانیا را اعلام کرد

 

جاهای دیدنی کانادا

کانادا کشوری وسیع با جاذبه های توریستی بسیار است. موزه ها، فستیوال های فصلی و آداب و رسوم ملل و فرهنگهای مختلف در هر نقطه از کانادا به جاذبه های توریستی آن می افزاید که بسیاری از افراد با دیدن کانادا قصد مهاجرت به کانادا را خواهند داشت.
طبیعت کانادا نیز دارای زیبایی منحصر به فردی است و همین عامل موجب شده است که مردم کانادا علاقه بسیاری به فعالیتهای ورزشی(از قبیل کوهنوردی، دوچرخه سواری، اسکی و ...) و گردش در طبیعت داشته باشند.
نتایج آماری تحقیق انجام شده بر میزان توریسم در کانادا سال 2001
- در سال 2001، مجموع هزینه های توریسم در کانادا به 5406 میلیارد رسید که نسبت به سال 2000، رشدی 9 درصدی داشت.
- در سال 2001، با توجه به حضور توریست ها در مراکز تفریحی- گردشی،صنعت حمل و نقل راه آهن و بخش خدمات غذا و نوشیدنی ها رشدی 4 تا 5 درصدی نسبت به سال گذشته داشت. - بین سال های 2000 و 2001، هزینه های توریسم داخلی 1.3% افزایش داشته و به 38.4 میلیارد دلار رسید. این در حالی است که توریسم خارجی در کانادا 0.2% افزایش داشته و به میزانی بالغ بر 16.2 میلیارد رسیده است.
 

تولید ناخالص ملی کانادا

- در سال 2001، کلیه درآمدهای دولت در تمامی سطوح 16.9 میلیارد دلار بوده است و هریک از بخشهای دولت مبالغ زیر را از این میزان را بخود اختصاص داده اند:
- دولت فدرال:9.3   میلیارد دلار
- دولتهای ایالتی: 6.5 میلیارد دلار
- دولتهای شهری: 1.1 میلیارد دلار
 

صنعت گردشگری در کانادا

در سال 2001، 563500 نفر در صنعت توریسم مشغول به کار شدند که این تعداد نسبت به سال 2000 رشدی31 درصدی را نشان می دهد.
رشد اشتغال در صنعت توریسم، 2.3% درصد نسبت به نرخ رشد در بخش سرمایه گذاری و اشتغال در مابقی سطوح افزایش داشته است.
سفر به کانادا
 9/16 میلیون سفر به کانادا در طی سال 2001 انجام شده است که این میزان نسبت به سال 2000 رشدی 0.03% داشته است. میزان سفر آمریکایی ها به کانادا 2.4% (15.6 میلیون) افزایش داشته است.

 

رتبه بندی بین المللی سازمان تجارت جهانی (WTO)

بر اساس گزارش WTO، کانادا یکی از پرطرفدارترین کشورهای کانادا در زمینه جذب توریست می باشد. کانادا در سال 2001، مقام نهم و 2.8% از سهم توریسم جهانی را اختصاص داده است. همچنین کانادا بین 15 کشور جاذب توریست، در جایگاه نهم قرار گرفته است.
 

زبان های رسمی کانادا

در کانادا به زبانهای مختلفی سخن گفته می شود.  با توجه به سرشماری سال 2006 ، انگلیسی و فرانسوی زبان رایج است که در خانه و اجتماع به ترتیب 67.5 و 21.5 کاربرد دارد.  زبان انگلیسی و فرانسه در قانون اساسی کانادا به عنوان "زبان رسمی" است به این معنی که همه قوانین دولت فدرال به دو زبان انگلیسی و فرانسه می باشد. خدمات دولت فدرال هم به هر دو زبان قابل دسترسی است.
پنج زبان غیر رسمی که به طور گسترده صحبت می شوند به ترتیب زبانهای چینی ( 2.6درصد کانادایی ها) ، پنجابی (0.8 ٪) ، اسپانیایی (0.7 ٪) ، ایتالیایی (0.6 ٪) و عربی (0.5 ٪(
 

کانادا جزو 10 کشوری است که شادترین مردم را دارد

مجله اقتصادی «فوربس» مردم ‌10 کشور جهان را به عنوان شادترین ساکنان این کره خاکی اعلام کرد. یکی از معیارهای انتخاب این ‌10 کشور به عنوان شادترین کشورها در جهان ، میزان تولید ناخالص داخلی در این کشورها بوده است.
به گزارش ایسنا ، کارشناسان مجله اقتصادی «فوربس» طی تحقیقات خود اعلام کردند که ساکنان ‌10 کشور جهان ، جزو شادترین و خوشحال‌ترین مردم روی کره زمین به شمار رفته و با توجه به بحران اقتصادی روز به رشدی که جهان را در بر گرفته، مردم این ‌10 کشور باز هم شاد هستند.
بنا بر گزارش رسمی مجله «فوربس» ، کشورهای دانمارک، فنلاند و هلند در صدر این لیست قرار داشته و پس از آن سوئد، ایرلند، کانادا، سوئیس، نیوزلند، نروژ و بلژیک به ترتیب در رده‌های بعدی قرار دارند.
این در حالیست که بر اساس گزارش مجله فوربس ، میزان رضایتمندی مردم از زندگی در دانمارک  90.01درصد ، فنلاند    85.9 درصد ، هلند 85.1 درصد ، سوئد 82.7 درصد ، ایرلند 81.1 درصد ،‌ کانادا 78 درصد ، سوئیس  77.4درصد ، نیوزلند 76.6 درصد ، نروژ  76.5درصد و در بلژیک  76.3درصد است.
علاوه بر این، در گزارش سال ‌2005 میلادی مجله اقتصادی «فوربس» ، کشورهای مکزیک، غنا، سوئد، انگلستان و چین جزو شادترین کشورهای جهان به شمار می‌رفتند اما به دلیل بروز مشکلات ناشی از بحران اقتصادی و افزایش خودکشی و دیگرکشی و از همه مهم‌تر، افسردگی شدید در میان مردمان این کشورها، کارشناسان فوربس این پنج کشور را از فهرست خود به عنوان شادترین مناطق زمین حذف کردند.
گفتنی است، یکی از معیارهای انتخاب این ‌10 کشور به عنوان شادترین کشورها در جهان، میزان تولید ناخالص داخلی در این کشورها بوده است، چرا که به عنوان مثال دانمارک با داشتن ‌68 هزار دلار تولید ناخالص داخلی در سال ‌2009 میلادی به عنوان اولین کشور در صدر قرار گرفته است.
یکی دیگر از معیارها، میزان ساعت کاری در هفته است، به طوری که در کشورهای اسکاندیناوی مردم کمتر از ‌37 ساعت در هفته کار می‌کنند، ولی در کشورهایی نظیر چین مردم بیش از ‌47 ساعت در هفته کار می‌کنند، اما همچنان از زندگی می‌نالند و از نوع زندگی خود ناراضی هستند.
 
علاوه بر این ، میزان بیکاری در کشورهایی نظیر دانمارک دو درصد، در نروژ 2.6 درصد و در هلند 4.5 درصد است اما این میزان در کانادا 8 و آمریکا 9 درصد تخمین زده شده است.
به همین دلیل گفته می‌شود که این ‌10 کشور جزو بهترین و شادترین مناطق روزی زمین به شمار می‌روند و میزان طول عمر مردم در این 10 کشورها ، 85 تا ‌90 سال است.
 

 کانادا

جامعه و فرهنگ کانادایی

چند فرهنگی در کانادا

کانادا از نظر فرهنگی متنوع است. این تفاوت فرهنگی به سال  1890  که از مردم سراسر جهان جهت زندگی و مهاجرت و کمک به رشد و  توسعه کانادا دعوت شدند بر می گردد. دربهای کانادا بسوی مهاجرین با اعمال سیاست مهاجرت با اصل مساوات بین همه بصورت تاریخی بازشد. همه ملتها با عقائد و فرهنگهای و زبانهای متفاوت تشویق شدند تا با حفظ هویت فرهنگی شان، آداب و رسوم خود به کانادا عزیمت بنمایند.

 

 

فرهنگ مردم کانادا

کانادایی ها به طور کلی مردمی صبور ، بسیار مودب و اجتماعی هستند. اگر چه آنها به لحاظ فرهنگی فردگرا هستند ، ولی در عین حال در مسائل اجتماعی بسیار مسئولیت پذیر و همراه جامعه هستند. این تعادل موجب کیفیت بالای زندگی در کانادا است.
استقبال و خوش آمد گویی
دست دادن رایج ترین نوع احترام و خوش آمد گویی در کاناداست.
خوش آمد گویی شفاف و همراه با نگاه مستقیم چشم و لبخند با محبت است.
صبر کنید تا شما را دعوت کنند بعد فرد را به اسم کوچک صدا کنید، هر چند بلافاصله کانادایی ها تمایل به بکاربردن اسم کوچک فرد دارند.
دوستان فرانسوی کانادایی درهنگام خوش آمد گویی با آرامی روی گونه های یکدیگررا بوسه می زنند. (یک بار بر روی گونه سمت چپ و یک بار در سمت راست)
اگر در کبک هنگامی که از زبان فرانسه استفاده می کنید همیشه ضمیر رسمی "vous" به معنی (شما) را در سخن گفتن با افراد بکار ببرید  و هرگز اصطلاح غیر رسمی "TU" بکار نبرید مگر اینکه از شما دعوت به انجام این کارشود.
هدیه دادن
کانادایی ها به مناسبت تولد و یا کریسمس هدیه می دهند.
اگر به خانه کسی برای شام دعوت شدید، بهمراه خود  یک جعبه شکلات خوب، گل و یا یک بطری شراب هدیه ببرید.
در کبک ، ارسال گل قبل از مهمانی شام، یک امر پسندیده است.
گل نیلوفر سفید را به عنوان هدیه استفاده نکنید زیرا در مجالس ترحیم استفاده می شود.
پول و یا پول نقد هدیه ندهید.
معمولا هدایا توسط میزبان پس از دریافت باز می شود.

 

آداب و معاشرت غذا خوردن کانادایی ها

آداب غذا خوردن در کانادا غیر رسمی و راحت است.
در کبک کمی بیشتر تشریفاتی هستند.
هنگام غذا خوردن چنگال در دست چپ و چاقو در سمت راست نگه داشته می شود.
صبر کنید تا صندلی تان را نشان دهند.
تا میزبان شروع به غذا خوردن نکرده شما غذا را شروع نکنید
برای استراحت آرنج خود را روی میز نگذارید.
هنگامی که غذا یا نوشیدنی به شما تعارف می شود برای رد تعارف احتیاج به توضیح نیست.
مرسوم است در پایان غذا، کمی در ظرف باقی بماند.
پروتکل و آداب کسب و کار.
ملاقات و تبریک
غالبا تجار کانادایی در روابط خود ارتباطی تعیین شده و رسمی با طرف مقابل دارند و زمانی بصورت غیر فرمال و دوستانه رفتار می کنند که شناختی از یکدیگر پیدا کنند و ارتباط دوستی پیدا کنند.
کانادایی ها در روابط با یکدیگر بسیار اهل رعایت ادب هستند و انتظار دارند دیگران هم در شرائط مختلف به این آداب پایبند باشند.
دست دادن با همه درجلسات در هنگام ورود و خروج مرسوم است.
هنگام دست دادن به چشم طرف مقابل نگاه می کنند.
مردان هنگام دست دادن پیشی می گیرند و منتظر خانمها نمی شوند تا دستشان را دراز کنند.
در صدا کردن یکدیگر، از عناوین تجلیلی و رسمی و اسم فامیل استفاده نمی کنند.
در کبک عناوین تجلیلی و مناصب علمی مهم هستند و مورد استفاده قرار مگیرند مانند موسیو یا مادام.
بیزینس کارت پس از معرفی اولیه رد و بدل شده است.
در کبک ، یک طرف بیزینس کارت به زبان فرانسه است و از طرف فرانسه آن به طرف مقابل داده می شود.
بررسی هر یک از کارتهای تجاری افراد قبل از قرار دادن آن در کیف رایج است.

 

رمضان در کانادا

با وجود آنکه مسلمانان در کشور کانادا در اقلیت قرار دارند و از آزادی کمی برخوردار هستند اما هنگام با خبر شدن از ثبوت رویت هلال ماه، حلول این ماه را به یکدیگر تبریک می گویند.
 
اقلیت های مسلمان در کانادا مانند دیگر کشورهای جهان به انتظار رویت هلال ماه نمی نشینند بلکه در این امر به رسانه های اطلاع رسانی خود اعتماد و ماه مبارک رمضان را آغاز می کنند.
 
مسلمانان در زمان افطار روزه خود را با شیر، خرما و یا آب باز می کنند و برای برپایی نماز تراویح به مسجد می روند. در تمامی روزهای ماه مبارک رمضان در این کشور محافل قرآن کریم برگزار می شود.
 
البته سنت اعتکاف در این کشور میان مسلمانان زیاد رواج ندارد گاهی فقط یک نفر در مسجد دیده می شود که معتکف است اما با وجود آن در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان و شب های قدر، مساجد کانادا مملو از جمعیت می شود و در آن شب مسلمانان به دعا و عبادت می پردازند و از درگاه الهی طلب مغفرت می کنند .
 

آداب معاشرت در کانادایی

آداب معاشرت وارتباط در کانادا به دلیل منطقه گرایی و تنوع فرهنگی یگسان نیست با این حال ، برخی از آداب وروشهای ارتباطی نسبتا استانداردی در سراسر کشور وجود دارد. به عنوان مثال ، تجار به طور کلی مودب ، راحت و تا حدودی غیر رسمی هستند.
به طور کلی ارتباطات بصورت غیر مستقیم است و نوعی بازتاب تلفیق تمایلات آمریکای شمالی و بریتانیا در آن نهفته است. اکثر کانادایی ها با رعایت تدبیر و دیپلماسی مخالفت خود را آشکارا ابراز می کنند و در ارتباط با یکدگر بسیار عمل گرا و متکی بر عقل عمومی هستند. اگر شما دارای صراحت لهجه هستید شاید لازم باشد رفتار و لحن خود را به گونه ای تنظیم کنید که  احساس تندی و یا درشتی در فرد مقابل ایجاد نکتد.
کانادایی ها در برقراری ارتباط، ازکلمات بیشتر از اشارات غیر کلامی استفاده می کنند. از اشارات غیر کلامی در ارتباطات  شخصی و یا برای برای تاکید استفاده می شود.
کانادایی ها هنگام سخن گفتن ترجیح می دهند فاصله خود را با دیگری به اندازه طول بازو حفظ کنند. کانادایی ها در مورد زندگی شخصی خود  با همکاران تجاری خود صحبت نمی کنند. آنها انتظار دارند مردم صریح و بی مقدمه صحبت کنند و ادعای خود را با مثال ارائه نمایند. آنها در مطالب خود اغراق نمی کنند و از چیزی که بیش از حد خوب به نظر برسد به دیده شک و تردید نگاه می کنند.
 

فرهنگ محیط کار در کانادا

جلسات با صحبت مختصر یک طرف گفتگو شروع و چند دقیقه صرف تبادل اطلاعات مورد علاقه می شود. البته در کبک زمان بیشتری صرف تعارفات و ایجاد رابطه می شود.
جلسات سازمان یافته و با برنامه و زمان است. شیوه ارتباط و تماس در جلسات، گرایش به فضای آرام و غیررسمی دارد حتی اگر بحث و موضوع جلسه بسیار جدی باشد.
شرکت های کانادائی در جلسات به مرور و بررسی موضوع پیشنهادی، برنامه ریزی و توجیح یکدیگر می پردازند. از شرکت کنندگان انتظار می رود با توجه به میزان تجارب، نظرات خود را بیان نمایند.
در هنگام ارائه اطلاعات، ارئه اعداد و ارقام صحیح و اثبات ادعاها مهم است و اساسا بکارگیری احساسات ، شور و هیجان درمتقاعد کردن طرف مقابل کارائی ندارد.
 
آب و هوا، مناظر طبیعی و مجموعه شرائط در کانادا موجب شده تا شیوه زندگی مردم با کشورهای دیگر متمایز گردد. ملیتهای مختلف با آداب و رسوم متفاوت، در کنار هم بصورت مسالمت آمیز زندگی می کنند و ضمن برخورداری از ارزش و احترام یکسان بدون حق تعرض و تحقیر یکدیگر، جامعه ای آرام و شکوفا را تجربه می نمایند. فرصتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای همه یکسان و برابر است و زنان، مردان، کودکان، و سالمندان به صورت مساوی در قوانین کانادا مورد احترام و پاسخگو می باشند.  این شرائط ارزشی موجب شده تا زندگی مردم در کانادا از امنیت و آرامش خاصی برخوردار باشد.
 
آداب و رسوم اجتماعی در کانادا

رفتار کانادائی ها

بسیاری از شیوه های رفتاری و اجتماعی حاکم بر جامعه در کانادا بصورت قانون نیستند لیکن بصورت سنت های تثبیت شده، در رفتار مردم از متجلی است بعنوان مثال :
صف کشیدن و یا صف بندی: مردم معمولا در مواردی که باید به نوبت بایستند، صف می کشند و در رعایت این نظم همه به آن متعهد هستند.
هر کس اول می رسد موقعیت اول را دارد و یا به عبارت دیگر سر صف قرار می گیرد.
افراد بعدی و یا تازه واردان در پشت صف با نظم قرار می گیرند.
در صورت عدم رعایت نظم و پیشی از نظم حاکم توسط دیگری، موجب ناراحتی و عصبانیت دیگران می شود.
در منازل شخصی از مصرف سیگار خوداری می کنند.
برای مصرف سیگار در خانه دیگران، باید اجازه گرفت.
جای تعجب نیست اگر صاحب خانه از شما بخواهد در بیرون از منزل سیگار بکشید.
رعایت زمان: همیشه در قرار ملاقاتها باید در زمان تعیین شده و یا کمی زودتر حاضر بود.
تاخیر و عدم رعایت زمان برای انجام کار و یا حضور در مدرسه، موجب از دست دادن شغل و یا تعلیق از مدرسه می گردد.
در قرار ملاقات تجاری و کسب و کار در صورت تاخیر یک طرف، بیش از 10 تا 15 دقیقه صبر ضرورت ندارد.
در مراسم اجتماعی و گردهمائی ها مردم انتظار دارند شما حد اکثر با تاخیر نیم ساعت از زمان تعیین شده حاضر شوید.
تخفیف گرفتن و چانه زنی: چانه زنی و تخفیف هنگام خرید در کانادا رایج نیست از اینرو قیمت روی کالاها، قیمت قطعی خرید می باشد.
از معدود مواردی که امکان چانه زنی و تخفیف در معاملات وجود دارد در مواقع خرید ماشین، منزل، مبلمان و یا سایر اقلام گران قیمت می باشد .
از اینرو در هنگام خرید و فروش های شخصی و یا خصوصی چانه زنی و سعی در دریافت تخفیف رایج است.
رفتار کانادائی ها در برخورد با غریبه:  بسیاری از کانادائی ها وقتی در خیابان با شما برخورد می کنند لبخند می زنند و به شما سلام می کنند (Hi)  و یا حال شما را می پرسند مانند: 'How's it going? و در  کانادا شما هم کوتاه پاسخ می دهید " good" یعنی خوبم و در کشور انگلیس از این جمله استفاده می شود من خوب هستم .”I'm fine”       
در کمپانی و یا شرکت: در کمپانی و یا شرکت وقتی کسی به شما غذا،  نوشیدنی یا مشابه آن تعارف می کند، اگر شما تمایلی به پذیرش تعارف ایشان نداشته باشید صرفا در پاسخ می گوئید - "I'm good" " در اینجا یعنی میل ندارم. در واقع با کاربرد این کلمه ضمن تشکر از او به می گوئید به اندزه کافی صرف شد. کانادائی ها اصرار و تعارف بیش از تمایل  شما به غذا خوردن نمی کنند.
در رستوران: بعد از غذا در رستوران بشقاب شما بلافاصله جمع می شود. اگر مقدار زیادی غذا هنوز در بشقاب شما وجود داشته باشد، گارسن معمولا از شما سئوال می کند 'Are you still working on this' و یا  'Is this done with'  یعنی صرف غذای شما تمام شده؟ اگر شما هنوز مشغول غذا باشید به او می گوئید "I am still working on it   یا " Im not done yetیعنی هنوز مشغول غذا خوردن هستم.
در مغازه ها و سوپر مارکت ها: هنگامی که شما به یک مغازه و یا فروشگاه میروید ، کارکنان از شما می پرسند how you are  و یا can I help you  howیعنی چگونه می تواند به شما کمک کند، از این راه به دنبال ایجاد ارتباط دوستانه و گفتگو با مشتریان است. اگر شما نمی خواهید مزاحم تان بشود به او می گوئید 'just browsing' یعنی صرفا مشغول نگاه و براندازی هستید.
رفتن میهمانی به منزل کسی: کانادایی ها زود شام می خورند و به منزل خود بر می گردند.  هنگامی که شما به منزل یک کانادایی دعوت می شوید ممکن است خواسته شود در ساعت 17:30 و یا 06:00 تشریف بیاورید. این ساعت با استاندارد اروپایی متفاوت است و انتظار است در اروپا ساعت بین 7:30 یا 8:00. به میهمانی تشریف ببرید. مهم ترین موضوعی که باید به خاطر داشت این است که شما کفش خود را هنگام ورود به منزل درآورید بدون اینکه از شما خواسته شود.
به منزل کسی می روید وقتی از شما درخواست می کند کفش خود را درآورید ناراحت نشوید. این یک رسم مذهبی و یا اعتقادی نیست، بلکه بنا به شرائط زندگی در کانادا  جنبه عملی دارد.  برف،  یخ، گل و گردو خاک در کفش باعث آلودگی منزل می شود. کانادایی ها تمایل به فرش رنگی و روشن دارند و یا کف خانه ها، کف پوش چوبی است. این سئوال ساده ترین تقاضا برای میزبان است.
وقتی به میهمانی می روید هدیه ای مانند شکلات و یا نوشیدنی با خود ببرید. در زمان تعیین شده تشریف ببرید و تا ساعت 10 شب بیشتر نمانید. زیرا بعد از ساعت 10 واقعا دیر است.
 

اطلاعات کلی در مورد کانادا


.1 کانادا دومین کشور پهناور دنیاست .
 
.2پایتخت کانادا شهرOttawa می باشد که دومین پایتخت سرد دنیاست. با رکورد شب های زمستانی۲۵ درجه ی سانتیگراد زیر صفر .
 
.3کانادا دارای ۱۰ استان province و سه خطه یا قلمرو territoryمی باشد .
 
.4کانادا طولانی ترین سواحل دنیا به طول ۲۴۳۹۷۷ کیلومتربرابر با ۱۵۱۶۰۰ مایل را دارد.
 
.5مونترآل دومین شهر بزرگ فرانسوی زبان دنیاست.
 
.6شش شهر کانادا که جمعیتی بیش از یک میلیون نفر دارند عبارتند از : تورنتو، مونترآل، ونکوور، کلگری، ادمونتون و اتاوا.
 
.7کانادا ۹% آب های تجدیدشدنی دنیا را در خود ذخیره دارد.
 
.8بلند ترین مد های دریا در خلیج Fundy واقع در استان New Brunswick تا ارتفاع ۱۵ متر رخ می دهد.
 
.9پهناورترین منطقه ی پوشیده از یخ دنیا (بجز قطب ها) در کوه های St Elies در خطه ی Yukon وجود دارد. یخ منطقه ای به وسعت ۴۰۵۷۰کیلومتر مربع را پوشانده است.
 
.10اختلاف ساعت بین شرق تا غرب کانادا ۵ ساعت و نیم است.
 
.11طولانی ترین بزرگراه دنیا به نام Trans – Canada به طول ۷۶۰۴ کیلومتر در کانادا ساخته شده.
 
.12نیمی از کانادا پوشش گیاهی دارد.
 
 10% .13درختان جنگلی دنیا در کانادا روییده است.
 
.14بلند ترین کوه کانادا به ارتفاع ۵۹۵۹ متر به نام Mount Logan در خطه ی Yukon قرار دارد.
 
.15 با وجود وسعت بسیار زیاد این کشور، کانادا از نظر پراکندگی جمعیت چهارمین کشور دنیاست. در هر کیلومتر مربع فقط ۳ نفر زندگی می کنند.
 
.16نیمی از جمعیت تورنتو بزرگترین شهر کانادا خارج از آن به دنیا آمده اند.
 
  Wasaga beach.17طولانی ترین ساحل آب شیرین دنیاست.
 
.18 سردترین برودت هوا در کانادا که تا کنون گزارش شده ۶۳ درجه سانتیگراد زیر صفر می باشد که در سوم فوریه ی سال ۱۹۵۷ در Sang واقع در خطه ی Yukonرسماً ثبت شده است.
 
19-  Della Falls.19بلند ترین آبشار کانادا با ارتفاع ۴۴۰ متر در استان British Columbia قرار دارد.
 
.20آبشار نیاگارا Niagara Falls پر آب ترین آبشار دنیا در استان Ontrio و در مرز مشترک با آمریکا قرار دارد. قسمت کوچکی از این آبشار در خاک آمریکاست.
 
.21کانادا و آمریکا دارای ۵۲۵۲ مایل مرز مشترک هستند که ۱۵۳۸ مایل آن بین کانادا و آلاسکا می باشد و طولانی ترین مرزی است در دنیا که حفاظت نمی شود.
 
.22در استان British Columbia تقریباً ۳۳۰ روز سال هوا ابری یا بارانی است.
 
.23بنا بر گزارشها شهر Estevan در استان Saskatchewan پر آفتاب ترین شهر کاناداست. این گزارش می گوید زمانی حدود ۲۵۳۷ ساعت در سال خورشید بر این شهر می تابد.
 
.24سه جزیزه ی Baffin ،Ellesmere و Victoria در کانادا جزو ده جزیزه ی بزرگ دنیا هستند.
 
 Manitoulin Island.25بزرگترین جزیره ی آب شیرین دنیاست.
 
.26دو تا از بزرگترین خلیج های دنیا Great Bear Lake وGreat Slave Lake در خطه ی Northwest Territories قرار دارند.
 
.28وسعت خطه ی Nunavut یک پنجم وسعت کل کانادا می باشد.
 
.29و بالاخره Calgary معروف ترین Chinookها را دارد ( لغت سرخ پوستی به معنی باد) این پدیده ی جوی به هنگام وزش دمای هوا را در عرض یک دقیقه تا ۱۰ درجه ی سانتیگراد تغییر می دهد.
 

دسته بندی خبرها
مهمترین های کانادا
پادکست ها
پربازدیدترینها

نظرسنجی مهاجرت کانادا

کدام روش بهترین راه برای مهاجرت خواهد بود؟

  • مهاجرت به کانادا با روش استارتاپ و اکسپرس اینتری
  • مهاجرت به اروپا با ویزای طلایی اسپانیا
  • سفر بدون ویزا به 140کشور با اخذ پاسپورت دومینیکا
  • مهاجرت به کشورهای عربی مانند ویزای اقامت دبی
شرکت کنندگان : تن