مراقبت های قبل از زایمان در کانادا
بحث کودکان در کانادا یک موضوع مهم برای دولت می باشد.در این مقاله اطلاعاتی در مورد نحوه زایمان و سوالات مربوط به این موضوع را خواهید خواند.
چه کسی مراقبت های قبل از زایمان را برای من فراهم میکند؟
این بستگی به امکانات شهر و استان شما داشته و اغلب خانمها میتوانند یکی از این موارد را انتخاب نمایند – ویزیت توسط پزشک خانواده,متخصص زایمان ویا ماما.در برخی مناطق شما در صورتیکه بارداری کم خطری داشته باشید میتوانید تنها تحت نظر ماما باشید.چنانچه در سابقه بارداری و زایمان مورد غیر عادی داشتید میتوانید تحت نظر متخصص زایمان باشید.
برای چک آپ قبل زایمان به کجا مراجعه نمایم؟
در مورد اغلب زنان چک آپ در مطب دکتر و یا ماما انجام میشود.در اغلب مناطق تنها برای سونوگرافی و آزمایشهای خاص به بیمارستان مراجعه مینمایید.
آیا در طی بارداری و زایمان پزشک و ماماهای دیگر هم من را میبینند؟
این بستگی دارد. در برخی مواقع سیستم ماما ها به گونه ای است که باید ماماهای مختلف شما را چک کنند.حتی ممکن است یک متخصص در طول بارداری شما را تحت نظر داشته باشد اما در موعد زایمان دکتر شما شیفت نداشته و متخصص دیگری زایمانتان کند.در جلسه اول ویزیت باید این موضوع را از ماما و پزشکتان بپرسید که اگر در روز زایمان نبود تکلیفتان چیست.
چنانچه تحت نظر پزشک خانواده هستید ممکن است تا زایمان همان پزشکتان باشد.برخی از پزشکهای خانواده مراقبتهای قبل زایمان را تا قبل از سه ماهه سوم انجام میدهند و سپس شما را به یک متخصص زنان زایمان ارجاع میدهند.
اولین ویزیت بارداری چگونه است؟
زمان اولین ویزیت بارداری بستگی به مکان زندگیتان دارد.معمولا به محض مشکوک شدن به بارداری به پزشک خانواده تان بایستی مراجعه نمایید.که در آن موقع پزشک خانواده به شما میگوید که اولین ویزیت را باید کجا بروید: یا پیش خودش یا ماما یا متخصص زنان زایمان.بهتر است که قبل از ملاقات با پزشک خانواده لیستی از ماماها و متخصصان زنان و زایمان برای خود تهیه نمایید.در این صورت میتوانید درخواست مراجعه به کلینیک مامایی خاص یا دکتر زنان زایمان مشخصی را داشته باشید.
اغلب زنان در گذشته اولین ویزیت خود را در حدود هفته دوازده میشدند.اما اکنون اغلب متخصصان و ماماها راغبند که شما در هشتمین هفته پس از آخرین پریود آنها را ببینید.این بدین دلیل است که سونوگرافی که شما در اولین ویزیت یا نزدیک به آن میشوید در هفته هشت تا یازدهم بارداری از دقت بالایی بر خوردار است.
پزشک و ماما از شما سوالات بسیاری درخواهد پرسید تا سابقه بیماریهای خانوادگی و همسر شما را بداند و شما فرمی در این رابطه را نیز پر میکنید,در زیر تعدادی از این سوالات آورده شده است:
تاریخ آخرین پریود- دانستن تاریخ آخرین پریود به پزشک شما کمک میکند تا تاریخ زایمانتان را تعیین نماید.همچنین شما بایستی به سونوگرافی مراجعه نمایید تا از شرایط بارداری و تعداد جنین مطللع شوید.
بارداری نافرجام,سقط و زایمان قبلی- دانستن این موارد مهم است چراکه شرایط بارداری و همچنین نوع زایمانتان را تحت الشعاع قرار میدهد.
سابقه بیماری خانوادگی/ژنتیکی- غربالگری برای بیماریهای خاص نظیر کیستیک فیبروزیس انجام میشود , چنانچه شما سابقه بیماری خانوادگی دارید پزشکتان به شما میگوید که باید آزمایشات خاصی را انجام دهید.بسته به ملیتی که دارید پزشک درخواست آزمایشات دیگری نیز مینماید.برای مثال کمخونی داسی شکل در زنان آفریقایی و غرب هند بیشتر رایج است.همچنین سابقه خانوادگی آلرژی و بیماریهای قلبی نیز بروی بارداریتان تاثیر داشته و باید این موارد را چه در مورد خود چه همسرتان با پزشک مطرح نمایید.
سبک زندگی- پزشکتان از شما میپرسد که چقدر از مشروبات الکلی مینوشید و آیا سیگار میکشید.چون این دو مورد مستقیما بروی سلامتی جنین اثر دارد پزشک مراکز ترک سیگار را به شما معرفی مینماید.
کجا قصد زایمان دارید- با اینکه هنوز زود است اما پزشک و یا ماما از همان ابتدا انواع زایمان را به شما پیشنهاد میدهد که وقت کافی داشته باشید که کدامیک را انتخاب کنید و همچنین آنها را با همسرتان مطرح نمایید.که این موارد بستگی به استان شما داشته حتی شما میتوانید در منزل زایمان نمایید.
بعلاوه در اولین ویزیت دکتر فشار خونتان را میگیرد و شما را وزن میکند تا عدد شاخص توده بدنتان را محاسبه نماید.البته ممکن در هر ویزیت شما چک نشوید.ادرار شما نیز از لحاظ پروتیین ادراری بررسی میشود تا اگر جفت بخوبی کار نکند مشخص شود.
در طی بارداری هر چند وقت یکبار ویزیت میشوم؟
متخصص زنان و زایمان در کانادا
این بسته به محل سکونتتان تغییر میکند اما جامعه متخصصین زنان زایمان کانادا پیشنهاد میکنند که بعد از اولین ویزیت در صورت پیشرفت بارداری هر 4-6 هفته یکبار در اوایل بارداری و هر 2-3 هفته یکبار بعد از 30 هفته و هر 1-2 هفته یکبار تا زایمان به پزشک یا ماما مراجعه نمایید.
هزینه زایمان در کانادا
اندازه گیری جنین- شما در چک آپ از نظر داخلی بررسی نمیشوید و اکثرا پزشک و ماما به لمس کردن شکمتان اکتفا کرده تا مطمئن شود رحم و جنین هردو رشد میکنند و با نزدیک شدن به زایمان وضعیت قرار گیری جنین را بررسی مینماید.
با وارد شدن به 20 هفته او سایز شکمتان را با نواری از استخوان شرمگاهی تا بالای شکم اندازه میگیرد.این اندازه گیری برحسب سانتی متر بوده که نشاندهنده هفته بارداریتان است.این اندازه گیری دیدی تقریبی از پیشرفت رشد جنین به پزشک و ماما میدهد.چنانچه او نگرانی در رابطه با رشد جنین داشته باشد شما را به سونوگرافی ارجاع میدهد.
آزمایشات خون- آن شامل گرفتن مفدار کمی از خون شماست که برای بررسی گروه خون شمااز نظر مثبت یا منفی بودن و کم خونی , ایمنی نسبت به سرخچه و سیفلیس و هپاتیت و از نظر ویروس است.شما ممکن است از نظر کمخونی داسی شکل نیز بررسی شوید.پزشک و ماما بطور کامل به شما توضیح میدهد که از چه نظر وچرا آزمایش میشوید.
سونوگرافی- در مراحل اولیه بارداری اغلب زنان باردار تحت سونوگرافی قرار میگیرند تا از نظر سن جنین و بارداری چند قلویی بررسی شوند.شما ممکن است بین هفته 18-20 تحت سونوگرافی دیگری قرار بگیرید که در آن رشد جنین و محل قرار گیری جفت بررسی میشود تا در زایمان مشکلی نداشته باشید.
تستهای غربالگری- اگر مایل باشید میتوانید تستهای غربالگری را انجام دهید.که در این صورت فاکتورهای خاصی در خونتان بررسی میشود.سطوح کم یا زیاد این فاکتورها نشاندهنده سندروم داون یا بیماری دیگری به نام اسپینا بیفیدیا که باز بودن کانال نخاعی است را نشان میدهد.برخی مراکز و بیمارستانها اسکن پشت گردن بچه (NT) را بین هفته 11-14 توصیه میکنند که همراه با تست خون است.این تست مخصوص تشخیص سندروم داون میباشد.این آزمایشات بطور قطعی ابتلا ویا عدم ابتلای جنین به سندروم داون را نشان نداده فقط بطور تقریبی ریسک ابتلا را نشان میدهند.
تستهای تشخیصی- چنانچه تستهای غربالگری نشان دهند که فرزند شما از ریسک بالایی از ابتلا به اسپیدیا بیفیدا و سندروم داون برخوردار است شما برای اطمینان بیشتر باید تستهای تشخیصی خاصی را انجام دهید, که شامل سونوگرافی دقیق, آمنیوسنتز و نمونه برداری ار پرزهای جفت میباشد که با سوزن بسیار نازکی از مایع آمنیوتیکی و پرزهای جفت شما جهت آزمایش نمونه برداری میشود.این دو روش ریسک سقط جنین را به میزان کمی افزایش میدهد.
اگر مشکل خاصی برایم پیش آمد؟
اگر از چیزی ناراحتید تا ویزیت بعدی صبر نکنید و تاریخ ویزیت خود را جلو بیاندازید.
اگر مشکل خاصی پیدا کردم؟
اگر مشکل خاصی حین بارداری پیدا شد اگر تحت نظر متخصص زنان زایمان نیستید بایستی به یکی از آنها مراجعه نمایید.در این صورت در اغلب ویزیتهای خود باید متخصص زنان زایمان را ببینید و چا آپ های بیشتری را انجام دهید.چنانچه در اواخر بارداریتان مشکلاتی نظیر افزایش فشار خون و کاهش تحرک بچه داشتید باید به بیمارستان جهت انجام آزمایشات بیشتری مراجعه نمایید.