جزیره پرینس ادوارد کانادا Prince Edward Island

مهاجرت به جزیره پرنس ادوارد

جزیره پرینس ادوارد کانادا

 
جزیره پرینس ادوارد دارای چند جزیره کوچک و از استانهای کانادا است. در نزیدیکی نیوبرانزویک و نواسکاچیا و کبک است. نسبت به بقیه استانهای کانادا دارای جمعیت و مساحت کمتری است. پرینس ادوارد دارای چندین نام است: "باغی در خلیج" که اشاره به مزارع سر سبز کشاورزی در کنار آب دارد. "محل تولد کنفدراسیون" که بازگشت به جلسه برگزار شده در شهر چارلوت در سال 1864 دارد و پرینس ادوارد طبق توافق در آن جلسه به کنفدراسیون پیوست و هفتمین استان کانادا شد. اقتصاد آن مزرعه داری است که تولید 25% سیب زمینی کانادا را بر عهده دارد. پرینس ادوارد محل مهاجرین قدیمی کانادا است.
طبق سرشماری سال 2011، پرینس ادوارد 140.204 نفر جمعیت دارد. در 200کیلومتری شمال هلیفکس(نواسکاچیا) و 600 کیلومتری شرق کبک سیتی قراردارد. از یک جزیره اصلی و 231 جزیره کوچکتر تشکیل شده که روی هم 5.685 کیلومتر مربع مساحت دارد. که جزیره اصلی 104امین جزیره بزرگ دنیا و 23 سومین در کانادا است.
 
ریشه نام پرینس ادوارد:
برگرفته از نام پرینس ادوارد، چهارمین پسر شاه جورج سوم و پدر ملکه ویکتوریا می باشد.
سریال های تلویزیونی " قصه های جزیره" و " آن شرلی ، دختری با موهای قرمز" که در سراسر جهان مشهور شده است در این جزیره بوده است.
 

بزرگترین جزیره کانادا


 وضعیت جغرافیایی جزیره پرینس ادوارد:
جزیره پرنس ادوارد در خلیج سنت لارنس و در ساحل شرقی کانادا در اقیانوس اطلس واقع است.جزیره پرنس ادوارد از طریق تنگه نورثامبرلند، از مینلند کانادا، نیوبرانزویک و نوا اسکوشیا جدا می شود و با پل 13 کیلومتری موسوم به پل کنفدراسیون، به نیوبرانزویک متصل می شود.این جزیره، 224 کیلومتر طول داشته و عرض آن بین 6 تا 64 کیلومتر می باشد.کل مساحت این استان، 5660 کیلومتر مربع است.هیچ جایی در این استان،در فاصله بیش از 16 کیلومتری دریا نیست.بالاترین نقطه زمین در جزیره پرنس ادوارد، در 152 متری بالاتر از سطح دریا قرار دارد.جزیره PEI به سه قسمت: پرنس، کوئینز و کینگز تقسیم می شود.تقریبا همه خاک های جزیره پرنس ادوارد، از ماسه سنگ نرم و قرمز تشکیل شده است. سرخی این خاک، بواسطه وجود حجم زیاد اکسید آهن (زنگ آهن) آن می باشد.جزیره پرنس ادوارد، با بیش از 90 ساحل شنی زیبا که بسیاری از آنها دارای تپه ها شنی می باشند احاطه شده است.هیچ دریاچه و یا رودخانه مهمی در جزیره پرنس ادوارد وجود نداشته و فقط حوضچه ها، جویبارها، و رودها وجود دارند.جزیره پرنس ادوارد در منطقه زمانی اقیانوس اطلس (AST) واقع شده است. برای استفاده بهینه از روشنایی روز، تغییر ساعت فصلی در اینجا لحاظ می شود به این صورت که در پاییز، ساعتها یک ساعت به عقب برده می شوند و در فصل بهار، یک ساعت به جلو آورده می شوند.
این جزیره در خلیج St Lawrence و در قسمت ساحلی شرقی کانادا در اقیانوس اطلس قراردارد.
این جزیره از طریق تنگه نورثامبرلند، از نیو برانزویک و نوا اسکوشیا جدا می شود و با پلی به طول 13 کیلومتر معروف به پل کنفدراسیون confederation bridge prince edward island canada، به نیوبرانزویک متصل می شود.

این جزیره، 224 کیلومتر طول داشته و عرض آن بین 6 تا 64 کیلومتر می باشد.
کل مساحت این استان، 5660 کیلومتر مربع است.
هیچ جایی در این استان،در فاصله ای بیش از 16 کیلومتری دریا نیست.
بالاترین نقطه زمین در جزیره پرنس ادوارد، در 152 متری بالاتر از سطح دریا قرار دارد.
جزیره PEI به سه قسمت: پرنس، کوئینز و کینگز تقسیم می شود.
تقریبا همه خاک های جزیره پرنس ادوارد، از ماسه سنگ نرم و قرمز تشکیل شده است. سرخی این خاک، بواسطه وجود حجم زیاد اکسید آهن (زنگ آهن) آن می باشد.
جزیره پرنس ادوارد، با بیش از 90 ساحل شنی زیبا که بسیاری از آنها دارای تپه ها شنی می باشند احاطه شده است.
هیچ دریاچه و یا رودخانه مهمی در جزیره پرنس ادوارد وجود نداشته و فقط حوضچه ها، جویبارها، و رودها وجود دارند.

 
تاریخچه جزیره پرینس ادوارد :
 اقوام میک مک (Mi'kmaq)، ساکنان اولیه و یا افراد بومی جزیره محسوب می شوند. این افراد، جزیره را "اپک ویتک" (Epekwitk) می نامیدند که به معنی "گهواره خاکی بر روی امواج" می باشد. بعد از آن اروپایی ها تلفظ آن را به Abegweit تغییر دادند.
مجلس استان (Province House) در شارلوت تاون، ساختمانی دولتی است که در آن قوانین جزیره پرنس ادوارد وضع می شوند. این مجلس در سال 1847 افتتاح گردید.
این جزیره ابتدا مستعمره فرانسه بود. آنها آن را "ایل سنت ژان" می نامیدند. در اواسط سده 1700، بریتانیا، فرانسه را از این جزیره بیرون راند و آن را به "جزیره سنت جان" تغییر نام داد. در سال 1799، این جزیره به افتخار پدر ملکه ویکتوریا (ادوارد)، به نام "جزیره پرنس ادوارد" تغییر نام داده شد.
یکی از مهم ترین رویدادهای تاریخی کانادا، کنفرانس شارلوت تاون بود که در سال 1864 در جزیره پرنس ادوارد برگزار گردید. در این کنفرانس، رهبران آمریکای شمالی و بریتانیا برای بحث در مورد تشکیل اتحادیه و یا "کنفدراسیون" کانادا گرد هم آمدند. و از این رو جزیره پرنس ادوارد به عنوان "زادگاه کنفدراسیون" نامیده می شود. در سال 1867 کانادا یک کشور شد. اگرچه کنفدراسیون در اینجا بوجود آمد ولی جزیره PEI تا سال 1873 به این کنفدراسیون ملحق نشده بود و پس از آن بعنوان هفتمین استان به کانادا ملحق گردید.
 
آب و هوای جزیره پرینس ادوارد:
این استان دارای چهار فصل است: فصل بهار، تابستان، زمستان، و پائیز. بهار معمولا دیرتر فرا می رسد. تابستانها معمولا دلپذیر بوده و نه خیلی گرم و نه خیلی سرد می باشد. اگر چه آب اقیانوس ها نسبتا سرد است و سطح دمای آن به ندرت از 20 درجه بالاتر می رود ولی جزیره نشینان و گردشگران در ماه تابستان، از رفتن به ساحل و شنا کردن در اقیانوس لذت می برند.
 
زمستانها معمولا طولانی و سرد بوده و از ماه نوامبر تا آوریل، برف زیادی وجود دارد. گاهی اوقات طوفانهای زمستانی باعث تعطیلی مدارس و موسسات تجاری می گردند. با این حال، با تغییرات آب و هوایی بوجود آمده در سال های اخیر، برف کمتر و نیز روزهای با دماهای بسیار پایین کمتری وجود دارد. این جزیره از مناطق بادخیز بشمار می رود. وجود باد باعث می شود که دمای هوا در جزیره سردتر به نظر برسد، اما در طول تابستان و به علت وجود گرما، این باد باعث انبساط خاطر می شود.
محدوده دمای هوا در بهار از 8 تا 22 درجه سانتی گراد می باشد.
درجه حرارت در طول روزهای فصل تابستان، معمولا در محدوده 20 و اندی درجه بوده و می تواند تا 32 درجه سانتی گراد بالا رود.
محدوده دمای هوا در پاییز از 8 تا 22 درجه سانتی گراد می باشد.
درجه حرارت در فصل زمستان بین 3- تا 11- درجه سانتی گراد است.
بارندگی در جزیره بطور متوسط برابر با 868 میلی متر در سال است و بارش برف سالانه نیز بطور متوسط برابر با 340 سانتی متر (134 اینچ) می باشد.
 
جمعیت جزیره پرینس ادوارد
بعضی از آمار و اطلاعات جمعیتی جزیره بشرح زیر هستند:
در سال 2016 تعداد جمعیت استان 142,907نفر تخمین زده شده است.
جزیره پرنس ادوارد با وجود جمعیت کم، پر تراکم ترین استان کانادا از نظر جمعیت است (23.9 نفر در هر کیلومتر مربع).
حدود 56٪ از این جمعیت در مناطق روستایی زندگی می کنند.
بیشتر جمعیت جزیره از تبار بریتانیایی (ایرلندی، اسکاتلندی، و انگلیسی) هستند.
حدود 11 درصد از جمعیت جزیره، زبان اولشان زبان فرانسه است.
بومیان میکمک، حدود 2 درصد از جمعیت جزیره را تشکیل داده و از میراث بومی متفاوتی برخوردارند.

وضعیت اجتماعی جزیره پرینس ادوارد:
این جزیره، هیچ شهر بزرگی مانند استانهای دیگر کانادا ندارد. در واقع، 31 شهر در کانادا وجود دارند که جمعیت هرکدام از آنها بیشتر از جمعیت کل جزیره است.
شارلوت تاون، شهر مرکزی جزیره در حدود 33.000 نفر جمعیت دارد و به افتخار نام ملکه شارلوت (همسر شاه جورج سوم) به این عنوان نامگذاری شده است. در سال 1855 شارلوت تاون در زمره شهرها گنجانده شد و در سال 1875، بعنوان اولین شهر جزیره شناخته شد.
جزیره پرنس ادوارد، شهر دیگری بنام سامرساید دارد که در قسمت پرنس واقع شده است. هفت شهر دیگر نیز در این جزیره وجود دارند: آلبرتن، کورنوال، جورج تاون، کنزینگتون، مونتاگیو، سوریز، و استراتفورد. چندین روستا نیز در جزیره وجود دارند.
لوسی مود مونتگو مری، یکی از معروفترین نویسندگان کانادا می باشد که در جزیره پرنس ادوارد به دنیا آمد. معروف ترین کتاب او با نام " آن، دختری از گرین گیبلز" در سال 1908 منتشر گردید. فیلمهای سینمایی، فیلم های تلویزیونی، سریال ها و اجراهای نمایش تئاتر (بصورت موزیکال) از داستان "آن" اقتباس شده اند. این کتاب به زبان های متعددی در سراسر جهان ترجمه شده است.
مجموعه آثار هنری رابرت هریس در مرکز کنفدراسیون هنر در شارلوت تاون نیز، شامل حدود 5.000 اثر هنری می باشد. رابرت هریس، بیش از همه از بابت نقاشی "پدران کنفدراسیون" او معروف می باشد.
جزیره پرنس ادوارد، قوانین بسیار سخت گیرانه ای در مورد مالکیت زمین برای افراد غیر مقیم دارد. افراد و شرکتهای تجاری غیر مقیم به ترتیب به داشتن حداکثر 4 و 12 کیلومتر مربع زمین محدود شده اند. افراد غیر مقیم همچنین برای املاک خود در جزیره پرنس ادوارد، مالیات بیشتری را پرداخت می کنند.
 
دولت جزیره پرینس ادوارد:
جزیره پرنس ادوارد، 27 نماینده منتخب دارد که اعضای مجلس قانونگذاری (MLAs) نامیده می شوند. آنها مسئولیت وضع قوانین در جزیره پرنس ادوارد را برعهده دارند.
رئیس دولت در جزیره پرنس ادوارد، نخست وزیر است.
این استان دارای معاون فرماندار می باشد که وی به عنوان نماینده استانی ملکه منصوب شده است.
جزیره پرنس ادوارد، چهار عضو منتخب در پارلمان (MPs) دارد که نماینده منطقه خود در مجلس عوام کانادا در شهر اوتاوا می باشند.

کار در جزیره پرنس ادوارد کانادا


اقتصاد جزیره پرینس ادوارد:
صنایع بزرگ در این استان عبارتند از: کشاورزی، گردشگری، ماهیگیری، و تولیدات صنعتی.
حدود 30 درصد از سیب زمینی کانادا، در این استان کشت می شود. این محصول، مهم ترین منبع درآمدی برای 2000 کشتزار این استان است. سایر محصولاتی که در این استان کشت می شوند عبارتند از: سیب، توت فرنگی، زغال اخته، هویج، پیاز، گوجه فرنگی، حبوبات، و غیره.
 
صنعت گردشگری (به ویژه در طول تابستان) یکی از منابع مهم درآمدی جزیره محسوب می شود. جذابیت مناظر طبیعی، مسابقات گلف، و دهکده دختری از گرین گیبلز در این جزیره تعداد زیادی از گردشگران را به خود جذب می کند.
صنعت ماهیگیری، یکی دیگر از موارد عمده اقتصادی است. خرچنگ ها، صدف ها، خزه های ایرلندی، ماهی های تن و صدف های خوراکی جزیره در سراسر کانادا و جهان معروف می باشند.
 بخش تولیدات صنعتی عمدتا در صنایع غذایی فعالیت می کنند. صنایع  هایتک (فناوری بالا) به خصوص در زمینه های پزشکی، الکترونیک، علوم زیستی و کشاورزی نیز درحال پیدا کردن جایگاه ویژه خود در جزیره هستند.
 
نظام آموزش جزیره پرینس ادوارد :
آموزش پیش دانشگاهی در ایالت پرنس ادوارد کانادا10سال به طول انجامیده وسنین16-6سال را شامل می گردد.نخستین دوره آموزشی در ایالت پرنس ادوارد مقطع آموزشی ابتدایی است که 6سال به طول انجامیده وسنین12-6 سال را شامل می گردد.دومین مقطع آموزشی ایالت پرنس ادوارد مقطع آموزشی مقدماتی متوسطه(آموزش راهنمایی) است که مدت3سال به طول انجامیده وسنین15-12 سال را شامل میگردد.مقطع نهایی آموزش پیش دانشگاهی درایالت پرنس ادوارد مقطع آموزش متوسطه می باشد که مدت زمان3 سال به طول انجامیده وسنین18-15 سال را شامل میگردد    .
 
آموزش عالی:
همانگونه که قبلا نیز بدان اشاره گردید؛رسیدگی ونظارت برامورآموزش عالی درکشور کانادا درحیطه اختیارات قانونی ایالات وقلمروهای کشور قرار دارد. درایالت پرنش ادوارد دانشگاه پرنس ادواردوکالج هلند مسئولیت ارائه خدمات آموزش عالی به دانشجویان را برعهده دارند.کالج هلند به برگزاری دوره های آموزشی متنوعی در رشته های فنی وحرفه ای مبادرت نموده ودر پایان هر دوره تحصیلی به دانشجویان دیپلم ویا گواهینامه پایان دوره اعطا می نماید .دانشگاه فوق که از لحاظ مدیریتی وبرنامه ریزی تحصیلی کاملاً مستقل عمل می نماید علاوه بر برگزاری دوره های آموزشی کاردانی وکارشناسی،ریاست دانشکده دامپزشکی آتلانتیک را نیز عهده دار می باشد.لازم به یادآوری است که علاوه بر موسسات آموزشی فوق ، موسسات آموزش فنی حرفه ای خصوصی دیگری نیزدر این ایالت فعالیت دارند که به ارائه دوره های مختلف کار آموزی و آموزش فنی حرفه ای به علاقه مندان مبادرت می نمایند     .
جهت ورودبه مقاطع آموزش عالی فنی حرفه ای درایالت پرنس ادواردبرخورداری ازگواهینامه دیپلم متوسطه الزامی است . کالج هلند که تنها کالج ارائه دهنده آموزشهای فنی و حرفه ای در ایالت پرنس ادوارد کانادا میباشد از متقاضیان تحصیل در رشته های فنی حرفه ای آزمون عملی پیش دانشگاهی تحت عنوان     (PLA) به عمل می آورد.
 
مقطع آموزش کارشناسی :
دوره آموزشی کارشناسی نخستین دوره آموزش عالی درایالت پرنس ادوارد می باشد که معمولاً4 سال به طول می انجامد.گفتنی است که این دوره آموزشی به دو صورت پیوسته ونا پیوسته برگزار می گردد.لازم به ذکر است که مقطع آموزش کاردانی نیز درزمره دوره های آموزشی ناپیوسته محسوب می گردد. دوره کارشناسی در ایالت پرنس ادوارد ازعناوین متنوعی نظیرB.A : B.SC. ; B. Ed; B.Comm; B.Sc .N متشکل گردیده است.
 
مقطع آموزش کارشناسی ارشد :
دوره های آموزشی کارشناسی ارشد در ایالت پرنس ادوارد منحصرا توسط دانشگاه ایالتی جزیره پرنس ادوارد ارائه میگردد.گفتنی است که دانشگاه ایالتی پرنس ادوارد با همکاری دانشکده دامپزشکی در3 ایالت ساحلی دیگراعم از ایالات نوا اسکوتیا، نیوبرونزویک و نیوفاوندلند نیزبه ارائه خدمات آموزشی مبادرت می نماید.لازم به ذکر است که در دانشگاه ایالتی پرنس ادوارد منحصرا رشته های آموزشی علوم موسوم به (M.SC) در مقطع آموزشی کارشناسی ارشد ارائه می گردد.گفتنی است که نخستین بار در سال1986میلادی دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه پرنسس ادوارد راه اندازی گردید.لازم به ذکر است که هر ساله تعداد50 دانشجو در این مقطع آموزشی به تحصیل علوم مبادرت می نمایند .
 
مقطع آموزش دکتری :
تنها دوره آموزشی دکتری دایر در دانشگاه پرنس ادوارد؛ رشته دکترای دامپزشکی است که4سال به طول انجامیده و دانشکده دامپزشکی مسوولیت برگزاری آن را برعهده دارد.
 
هزینه سرانه دانشجویی :
متوسط هزینه تحصیلی دانشجویان بومی ایالت پرنس ادوارد معادل2920دلار کانادا در سال و متوسط هزینه زندگی و شهریه تحصیلی دانشجویان خارجی معادل4432دلار در سال می باشد .

 

جهت کسب اطلاعات بیشتردرمورد استان پرینس ادوارد(شارلوت تاون)فایل های زیر رادانلود نمایید:

راهنمای تازه واردین به جزیره پرینس ادوارد ( زبان فارسی - 3 صفحه - 61 کیلوبایت - فرمت PDF)

 

نظرسنجی مهاجرت کانادا

کدام استان شانس دریافت اقامت با ورک پرمیت ناشی از توریستی ایرانیان دارد؟

  • برنامه مهاجرتی استان های آتلانتیک
  • برنامه مهاجرت ساسکاچوان
  • برنامه مهاجرت بریتیش کلمبیا
  • اخذ جاب آفر کانادا
شرکت کنندگان : تن