نمونه رزومه به سبک کانادایی Canadian Style Resume
سبک رزومه کاری , فرم رزومه , نوشتن رزومه کانادایی بسیار متفاوت است و با رزومه فارسی و رزومه انگلیسی و با نمونه رزومه دانلود شده از اینترنت تفاوت هایی دارد. ولی از چند قانون کلی پیروی می کند. برای داشتن رزومه کاری خوب و حرفه ای در کانادا موارد زیر را رعایت کنید:
1- رزومه کوتاه باشد. یعنی چیزی در حدود 2 صفحه و اگر تجربه زیادی در کار کسب نکرده اید و تازه فارغ التحصیل شده اید، روزمه خود را به یک صفحه تقلیل دهید.
2- برای هر شغل، یک رزومه خاص داشته باشید. مشاوران حرفه ای کاریابی توصیه می کنند که برای هر شغلی که پیشنهاد می دهید، یک رزومه مرتبط با آن داشته باشید مخصوصا در ابتدای رزومه. یعنی اگر شما مهندس عمران هستید بهتر است روی مشاغلی که در سرپرستی کارگاه، کار با نقشه و متره و برآورد دارید، تکیه کنید تا اینکه روی برگزاری همایش مهندسین عمران در دانشگاه خود!
رزومه کلی و کپی-پیست شده در دنیای کار امروز جواب گوی نیاز شما نخواهد بود. بهتر است که چند جمله تخصصی اول رزومه را با توجه به نیازمندی های هر شغل بنویسید.
3- کار داوطلبانه را ذکر کنید. اگر کار داوطلبانه ای انجام دادید، بهتر است آن را ذکر کنید، این مهم نیست که در برابر آن کار پول گرفته اید یا خیر. بسیاری از مشاغل مانند پزشکی و پرستاری در کانادا نیازمند کارداوطلبانه و خیریه قبل از شروع به تحصیل دارند.
4- شبکه های اجتماعی. همیشه رفرنس ها را کارفرما ها چک می کنند، اگر در سایت Linkdin عضو هستید، در زرومه خود رفرنس دهید. و اگر رزومه خود را تغییر می دهید،آنرا در لینکدین نیز تغییر دهید.(موسسه مهاجرتی گنجی راهنمای عضویت در سایت لینکدین را توضیح داده است).
کارفرما ها شبکه های اجتماعی دیگر مانند اینستاگرام، فیس بوک و توییتر را نیز چک می کنند. اگر نمیخواهید که کارفرمایتان چیزی را بداند، پس آنرا در شبکه های اجتماعی قرارندهید.
5- فرمت کلی رزومه. واقعا مهم است.رزومه شما باید منظم، سازمان دار، طبق فرمت باشد(مثلا کلمات ابتدایی درشت و بولد و بقیه ریز باشد) اگر فکر می کنید که کارفرمای شما حتما جزئیات ریز رزومه را میخواند، پس روی جملات ریز دقت کنید)
تیتر ها را درشت تر بنویسید، مانند: مشخصات فردی، تحصیلات، تجربه کاری، تخصص ها و ... (اگر از فایل ورد مایکروسافت استفاده میکنید، از این موارد استفاده کنید: bold and bullets
6- لغات کلیدی را استفاده کنید. ممکن است کارفرما وقت خواندن تمام جزئیات را نداشته باشد، پس طبق برگه آگهی که تخصص های خاصی را میخواهد، شما هم همان تخصص ها را با لغات کلیدی تکمیل کنید. مثلا رشته خود را در آگهی های کانادا جستجو کنید تا ببینید کارفرماها چه مواردی را از تخصص شما بیشتر نیاز دارند. بخش کاریابی در کانادا موسسه گنجی را ببینید.
7- چک کردن و بازبینی رزومه. حتما قبل از ارسال دوبار چک کنید، مطمئن شوید که نام شرکتهایی که کار کردید، عناوین شغلی و تاریخ ها فارغ التحصیلی صحیح باشد. و پرینت کنید تا آنرا بهتر ببینید.
بهتر است آنرا در فرمت Pdf ذخیره کنید و برای کارفرما ارسال کنید تا در نحوه دیدن آن با مشکل برخورد نکنند. داشتن مدرک زبان آیلتس و حداقل 3 رفرنس از دانشگاه یا کافرمای قبلی خوب است
نمونه رزومه به انگلیسی
نمونه رزومه کاری :
همانطور که در خبری در مورد نحوه نوشتن رزومه کانادایی در تلگرام بیان کردیم اصولا دو نوع رزومه داریم:
- الف- براساس زمان Chronological
- ب- براساس مهارت Functional
در زیر نمونه های خوبی را برای شما قرار داده ایم، البته روی آنها تکیه نکنید و خلاقیت داشته باشید. اگر شما مهندس معمار هستید و با هنر رابطه خوبی دارید، پس کارفرمای شما اولین تاثیر کارتان را در رزومه خواهد دید. و اگر مهندس کامپیوتر هستید، پس اولین تاثیر از نوع ایمیل و لینک ها و فرمت رزومه تان مشخص خواهد بود.
الف- براساس زمان Chronological
همه چیز براساس تقدم و تاخر زمانی چیده شده است. شما آخرین سمت شغلی خود را درج میکنید و هرچه به پایین رزومه میرویم، شغل های قدیمی تر را میبینید. برای کسانی که شغل های زیادی داشته اند بهترین نوع رزومه است.
دانلود فرم خام رزومه کاری فارسی word رایگان
در اینجا میتوانید فایل نمونه رزومه براساس زمان طبق فرمت مشاغل کانادا را دانلود کنید.
دانلود فایل رزومه resume
ب- براساس مهارت Functional
این نوع رزومه براساس مهارت شکل می گیرد. یعنی مهارتهایی که شما در مشاغل قبلی بدست اورده اید. و برای عناوین زیر بسیار مفید است:
- تازه فارغ التحصیل شده اید.
- فاصله خالی زیادی در استخدام های تان دارید(Gap)
- شغل تان را تغییر می دهید.
در کبک(مونترال) کلاسهای رزومه نویسی رایگان برای افراد مهاجر تازه وارد وجود دارد که به نام Collectif معرفی می شود و می توانید از خدمات رایگان آن استفاده کنید.
نمونه رزومه های کانادایی با دیگر جاها تفاوت زیادی دارد. شما می بایست طبق فرمت مورد قبول و آشنای کارفرماهای کانادایی اقدام کنید.پس موارد زیر را رعایت کنید:
مواردی که باید در رزومه درج گردد:
- نام و اطلاعات تماس در بالا
- سوابق شغلی
- تخصص ها و دستاوردهای علمی و کاری
مواردی که نباید در رزومه درج گردد:
- سن، متاهل یا مجرد، مذهب، SIN number، نوع وضعیت اقامت
- عکس، مگر شما رزومه برای بازیگری یا مدل لباس می فرستید
- سرگرمی های مورد علاقه، حقوق مورد درخواست(مگر از شما خواسته باشند که باید آنرا فقط در cover letter بنویسید) رفرنس ها را نفرستید(مگر از شما خواسته باشند که باید آنرا فقط در یک برگه جداگانه بنویسید).
- سابقه شغلی در دوران کودکی و نوجوانی
- تاریخ ها را به صورت کلی بنویسید نه با ذکر روز و ماه (مثلا فقط ذکر کنید2012-2013)
معرفی نامه (cover letter)
روی رزومه کاری باید یک معرفی نامه قرار دهید، بسیار مهم و ضرورری است. شما را به صورت اختصار توصیف می کند و هدف شما از ارسال رزومه را بیان می کند. این معرفی نامه اولین تاثیر را در ذهن کارفرما نسبت به شما می گذارد باعث درخواست مصاحبه برای شما می شود. نکات زیر به شما در مورد تهیه یک معرفی نامه خوب کمک می کند:
مخاطب رزومه را نام ببرید:
- نام فرد، شرکت و بخش مورد نظر در شرکت را بنویسید
- در تیتر اولیه نام و اطلاعات تماس خود را بنویسید
- با جمله زیر شروع کنید: من برای شغل ........ در آگهی شما رزومه می فرستم.
کوتاه و مختصر بنویسید:
.1سوابق شغلی را به صورت خیلی، خیلی مختصر بنویسید تا خسته کننده نباشد. معرفی نامه باید دورنمای سفید و خالی از کلمات سیاه رنگ را داشته باشد. Less is More
توانایی های خود را بگویید:
- بگویید که چه دستاوردی را برای شرکت جدید تان به ارمغان میآورید، اگر استخدام شوید.
- نگویید که در شغل جدید، یاد میگرید، شما باید قبلا آموزش می گرفتید!
- بگویید که تجربیات شما چگونه به درد کار جدید می خورد.
پر انرژی و خوشحال نشان دهید:
- از لغاتی استفاده کنید که نشان دهد شما علاقه زیادی به شغل مورد نظر دارید.
- اطلاعات کامل از شرکت مورد نظر بدست آورید. این نشان میدهد که شما علاقه مند هستید.
پیگیر باشید:
در پایان تقاضایی از مخاطب معرفی نامه داشته باشید، مثلا بگویید: منتظر تلفن شما برای مصاحبه هستم.
چگونه از صحیح و بی غلط بودن رزومه کاری resume & cover letter خودم اطلاع یابم؟
بارها این جمله را در مواجهه با رزومه موکلین خود در کانادا شنیدم : "Can you check over my work"
برای شما که رزومه خود را مینویسید و از کمک موسسه ای بهره مند نیستید، بسیار مهم است تا رزومه تان را چک کنید، پس اولین کار اینست: کارآگاه شوید!
ابتدا غلط دیکته و گرامری را رفع کنید. سپس دوباره متن را کامل بخوانید تا مطمئن شوید که معنی و مفهوم دارد. و در آخر دوباره متن را بخوانید و از دور به سبک برگه رزومه تان نگاه کنید، بهترین نویسنده ها هم همیشه اشتباه دارند، پس در پی کشف آن باشید.
در زیر چند اشتباه را بیان می کنم:
به تصحیح کننده لغات کامپیوتر اعتماد نکنید.
Dew knot trussed yore spell checker
Do not trust your spell checker
تمام نرم افزارهای کامپیوتری دارای تصحیح کننده لغات هستند (مانند word office) ولی آنها اشتباهات کوچک شما را براساس لغت تصحیح می کنند و نه براساس مفهمو م جمله! مثلا:
“I am a contentious (instead of conscientious) employee”
“I serve notorious (instead of nutritious) meals to my clients”
با دیکشنری خود دوست باشید.
همیشه یک دیکشنری همراه خود داشته باشید. دیکشنری به شما نحوه استفاده از لغت و تلفظ و گرامر را نشان می دهد. همیشه به خود اجبار کنید که هر روز باید چند لغت جدید یاد بگیرید و آنها را در جمله استفاده کنید.
سخت کار نکنید.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که همه دچار می شوند اینست که استفاده از لغات سنگین و پر مفهموم در رزومه برای بهتر شدن است. همیشه بهتر مشاوران کاریابی و رزومه نویسی به شما این توصیه را خواهند نمود:
(KISS) Keep It Simple Silly ساده باشید
از استفاده کردن ایده های دیگران، نترسید.
اکثریت مردم قبل از نوشتن رزومه خود، حتی یک رزومه خوب را ندیده اند و مطلبی را در باره نحوه نگارش آن نخوانده اند. منابع بسیاری برای resume, cover letter, business plans با مثال های متعدد در اینترنت، کتابخانه ها و ... وجود دارد. از آنها بهره ببرید.
از کمک دیگران برای چک کردن رزومه خود استفاده کنید.
بهترین نویسنده دنیا هم باشید باز هم نمیتوانید کار خودتان را خودتان چک کنید. به کسی که نسبت به دانش زبان آن اطمینان دارید، رزومه خود را برای چک کردن بدهید. مواردی را پیدا خواهد کرد که شما اصلا ندیده اید. سازمان مهاجرتی گنجی در این مورد کمک خوبی برای شما خواهد بود، رزومه خود را برای ما ارسال کنید. ما از همکاری شرکت Deborah Noel در تورنتو در این زمینه استفاده می کنیم.
مطالب این سایت ها را هم مطالعه کنید:
- Zety
- ResumeHelp
- ResumeNerd
- ResumeLab
- ResumeNow
- VisualCV
- ResumUP
- EnhanCV
- Wozber
- ResumeGenius
- Kickresume
- Resumonk
- ResumeBuild
- FlowCV
- SarmSoft Builder
- ShapeResume
آمادگی برای مصاحبه شغلی کانادا:
مصاحبه شغلی بسیار مهم است. شما باید کارفرمای خود را قانع کنید که بهترین فرد برای تصدی شغل مربوطه می باشید. از طرفی دیگر کارفرما در حال تصمیم گیری است که آیا شما مهارت و انگیزه لازم را برای شغل مورد نظر دارید و میتوانید با دیگر کارمندانش کار کنید.
و همچنین برای شما زمانی است که آیا اینجا محل مناسبی برای کار شما هست.
در بعضی مصاحبه ها فقط شما و مصاحبه کننده هستید و در بعضی، شما با گروهی از افراد روبرو هستید.
مصاحبه ممکن است غیر رسمی و فقط یک گفتگو بین شما و کارفرما باشد و یا ممکن است رسمی باشد. در مصاحبه رسمی یکسری سوالات مشخص از تمام افراد پرسیده خواهد شد. به شما در مورد اینکه چه انتظاری از شما خواهند داشت را می گویند و محل و اتاق مصاحبه را به شما خبر می دهند.
شما نمی توانید تمام سوالات مصاحبه را پیش بینی کنید، ولی تعدادی از سوالات عمومی است. که شامل سوال از شغل قبلی شما، تحصیلات و پیشینه شما است. بعضی سوالات در مورد رفتار و عملکرد شما در هنگام مواجهه با استرس، کار سخت و کار تیمی است و معمولا از شما در مورد نژاد، متاهل یا مجرد، سن یا معلولیت نخواهند پرسید. براساس قانون شما میتوانید هر صورت که خواستید به این سوالات نامربوط پاسخ دهید. مگر اینکه به شغل شما مربوط باشد یعنی:" reasonable and bona fide qualification because of the nature of the employment.” مثلا در صنعت هوانوردی، دید چشمی شما بسیار مهم است و شما تست خواهید شد این به ایمنی پرواز کمک می کند. ولی نسبت به درجه اهمیتی که این شغل برای شما دارد میتوانید به این سوال جواب دهید ولی با سیاست رفتار کنید و شرایط خود را در نظر بگیرید. شرکت گنجی (مهاجرت به کانادا) نمونه فارسی این متن های زیر را در اختیار موکلین خود قرار می دهد.در زیر دو راهنمابرای جواب به سوالات مصاحبه در کانادا از دو دانشگاه معروف درج گردیده است.
چه مدارکی را با خود در مصاحبه ببرم؟
شما رزومه خود را بهمراه داشته باشید. اگر از شما رفرنس ها خواستند و هر مدرکی که فکر میکنید ارزش کار شما را بالا می برد را بهمراه داشته باشید. مثلا تکه ای از روزنامه یا کتابی که شما روی آن کار کردید و نام شما درج شده، عکس 3D Max از پروژه ای که شما طراح آن بودید یا آدرس پرینت شده سایتی که شما ایجاد کردید. به هرحال ممکن است از شما Portfolio هم بخواهند.
بعد از مصاحبه چه کاری انجام دهم؟
پیگیری بعد از مصاحبه کاری بسیار مهم است. مثلا نامه ای برای تشکر از کارفرما جهت دعوت به مصاحبه ارسال کنید . Thank-you Letter
اگر نامه دعوت به کار داشتم، چه کاری انجام دهم؟ Job offer
بعضی اوقات شما توسط کارفرما دعوت به کار می شوید، یعنی یک job offer از کارفرمای کانادایی دارید، پس باید در مورد بسیاری از شرایط مذاکره کنید: مثلا،
- حقوق و دستمزد
- مزایا مانند: سلامت و بیمه دندان، تعطیلات، روزهای مریضی و ...
- دوره آزمایشی Probation period
- شرح کار و وظایف
بررسی شرایط بین این کارفرما و دیگر کمپانی ها و همچنین تحقیق در بازار کار برای شما سودمند خواهد بود. ولی همیشه برای حقوق درخواستی خود مذاکره کنید. این نوع درخواست شغلی می بایست توسط کارفرما برای شما ارسال شود و یک نسخه هم برای سازمان منابع انسانی کانادا، سپس تاییدیه این سازمان را هم داشته باشید.
چگونه در محیط کاری موفق باشم؟
برای داشتن کاری موفق و پیشرفت در سلسله مراتب شغلی می بایست کارتان را دقیق انجام دهید، دانش خود را همیشه بروز کنید و با همکارانتان رابطه کاری خوبی برقرار نمایید.
کارهای زیر را انجام دهید:
- سرموقع در کار حاضر باشید.
- برای کار خود نقاط پایان Milestone قرار دهید. یعنی برنامه ریزی منسجم داشته باشید.
- کار تان را با کیفیت ارائه دهید.
- به دیگران کمک کنید.
- پویا و فعال باشید.
- اگر چیزی را ندانستید، سوال کنید.
همیشه مهارتهای فردی خود را بروز کنید، در کلاسهای فوق برنامه شرکت تان یا کارگاه های آموزشی شرکت کنید.